top of page
CEGINFO
kor2.png

A kikötő

A teherkikötő területe 33.000m2. A Duna vízterületéhez közvetlenül kapcsolódó 350m hosszú partszakasszal rendelkezik, melyen jelenleg 1db RO-RO kikötő üzemel, amely alkalmas teher és szállodahajók fogadására is. Jelenleg a kikötő járművek ki és berakodásával fogalakozik. Hajózhatósági szempontból a kikötő vízállástól függetlenül az év bármely szakában használható, még az ún. kisvizes időszakokban is, amikor csak a Duna felső szakasza hajózható zömében korlátozás nélkül.

A hajóállomás mellett a vasúti teherpályaudvarból leágazva iparvágány helyezkedik el, mely 260m hosszban alkalmas a szabványos irányvonatok fogadására. A tehervonatok ki és berakodása átrakó területen valósulhat meg.

A nemzetközi víziút, vasút, főútvonal és az országhatár együttesének adottságai a megfelelő vízmélység, a kikötő kiépítettsége rendkívüli fejlesztési lehetőségeket kínál a folyami szállítás fellendítésére a térségben.

A nyergesújfalui kikötő alkalmas elosztó, átrakó vagy a terület nagysága miatt akár teljesen új funkció ellátására a Duna közép-kelet-európai szakaszán. A területen a cégek kiszolgálásához egy kisebb iroda épület áll rendelkezésre. A kikötő területe minden közüzemmel, kiszolgáló infrastruktúrával ellátott, szélessávú internet szolgálja az informatikai rendszerek működését.

ikon3.png
bottom of page